Özel Efe Diş Polikliniği

Anasayfa > Gargara Nedir?

Gargara Nedir?

Bir noktada, muhtemelen bir aktörün ağzına sıvıyı şiddetle çalkaladığı ve ışıltılı bir gülümsemeyle bitirdiği bir gargara reklamı görmüşsünüzdür. Gargara, o oyuncunun bir gecede yaptığı gibi size bir gülümseme vermeyecek olsa da, ağız sağlığınıza yardımcı olabilir. Tabii ki, gargara ancak doğru şekilde kullanırsanız yardımcı olur.

Piyasadaki bu kadar çok ürün, ortalıkta dolaşan efsaneler ve yanıltıcı reklamlar ile ağız bakım rutininizde gargaraya ihtiyacınız olup olmadığına karar vermek zor olabilir. Gargara, ne işe yaradığı ve nasıl doğru kullanılacağı hakkında konuşalım!

AĞIZ GARGARASI NEDİR?

Gargara, genellikle bakterileri öldürmek ve dişlerinizi, diş etlerinizi ve dilinizi temizlemeye yardımcı olmak için bir tür antiseptik içeren özel bir sıvıdır. Ayrıca ağız kokusuyla mücadele edebilir ve dişlerinizi diş çürümesine karşı koruyabilir.

Tüm gargaraların aynı etkiye sahip olmadığını unutmamalıyız. Üreticiler, farklı sonuçlar elde etmek için çeşitli bileşenleri farklı konsantrasyonlarda kullanabilirler.

AĞIZ GARGARASININ AMACI NEDİR?

Gargara, kozmetik veya terapötik olmak üzere iki kategoriden birine girer.

  1. Kozmetik gargaralar ağız kokusunu maskeleyebilir ve ağzınızda taze bir tat bırakabilir, ancak bakterileri öldürmez veya diş eti iltihabı veya plak oluşumu gibi ağız sağlığı sorunlarına karşı koruma sağlamaz.
  2. Terapötik gargaralar, bakteri ve ağız kokusu gibi belirli sorunlarla mücadele eden aktif bileşenler içerir.

Süpermarketler de dahil olmak üzere birçok yerel mağazada her iki türü de tezgahta bulabilirsiniz. Bununla birlikte, bazı terapötik gargaralar doktorunuzdan bir reçete gerektirir.

AĞIZ SUYU ENFEKSİYONLARA İYİ GELİR Mİ?

Evet ve hayır. Bazı gargaralar enfeksiyonlara yardımcı olabilir . Örneğin, antibakteriyel özelliklere sahip bir gargara seçerseniz, o enfeksiyonla ilişkili ağrı ve iltihabın bir kısmını hafifletebilir.

GARGARA KULLANMANIN AVANTAJLARI

Şüphelenebileceğiniz gibi, gargara ağız sağlığınıza fayda sağlayabilir. Doğru şekilde kullanırsanız ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak doğru ürünü seçerseniz, gargara şunları yapabilir:

  • Diş çürümesi riskinizi azaltın.
  • Dişlerinizdeki kalıntıları ve plak oluşumunu azaltın.
  • Diş etlerinizdeki ve ağzın yumuşak dokularındaki yaraları hafifletir.
  • Diş eti iltihabını önleyin veya yönetin.
  • Tartar oluşumunu yavaşlatın.
  • Nefesini tazele.
  • Dişlerini beyazlat.

Her ağız benzersiz olduğundan, seçeneklerinizi diş hekiminizle tartışmak en iyisidir. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre önerileri olabilir.

Gargara, genellikle bakterileri öldürmek ve dişlerinizi, diş etlerinizi ve dilinizi temizlemeye yardımcı olmak için bir tür antiseptik içeren özel bir sıvıdır.

Okula dönüş yeterince stresli, bu yüzden biraz tabağınızdan alalım. Geri çekilin, derin bir nefes alın ve çocuğunuzun gülümsemesinin kusursuz olduğundan emin olmak için bu okula dönüş diş bakımı kılavuzunu kullanın.

Diş dolgularının bir diş muayenehanesinde yapabileceğiniz en yaygın işlemlerden bazıları olduğunu biliyor muydunuz?

Profile Picture
Efe Dental Klinik Online
×
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?